Never Crye Sober - 03/05/2018

Never Crye Sober - 03/05/2018

Από τη πρώτη μέρα που βράσαμε σε επαγγελματικό εξοπλισμό, είχαμε τον κρυφό πόθο να παίξουμε με ένα συστατικό που κατέχει ξεχωριστή θέση στη καρδιά μας. Όμως από τη μία φοβόμασταν την στάση του Χημείου του Κράτους απέναντι στη χρήση μιας ασυνήθιστης πρώτης ύλης, από την άλλη ανησυχούσαμε και ότι το ελληνικό κοινό δεν είναι ακόμα έτοιμο. Οδηγηθήκαμε λοιπόν στην απόφαση να μπει το project στον πάγο για μια διετία.

Εν τω μεταξύ βέβαια, το ηρωικό redneck homebrew σύστημά μας μάς επέτρεπε να παίζουμε με αυτό το συστατικό και το βάζαμε τακτικά σε διάφορες συνταγές, από πατροπαράδοτες IPA, σε hop bombs των 100+ IBU, μέχρι σε Saison και σε Stout. Η εκπληκτικά ευφάνταστη καμπάνια που έτρεξε σε Instagram και Facebook για κάνα μήνα τώρα δεν αφήνει και πολλά περιθώρια – αρκεί να μην είναι κανείς λοβοτομημένος, κι έχει αρκετές πιθανότητες να μαντέψει για πιο συστατικό μιλάμε.

Οπότε drumroll για τη νέα μπύρα των Σάτυρων.

Drye Humpin’ το όνομα αυτής, είναι μία American Pale Ale με έμφαση στη σίκαλη, μιας και η σίκαλη αποτελεί το 10% συνολικά των βυνών που χρησιμοποιήσαμε.

Για κάποιο λόγο που δεν καταλαβαίνουμε, έχει βγει η βρώμα στην πιάτσα ότι αν μια μπύρα δεν έχει μέσα παράλογες ποσότητες λυκίσκου, δεν είναι με τίποτα αυθεντική Satyr. Καταγγέλουμε τα συστημικά fake news και ορίστε: Στην Drye Humpin’ ο λυκίσκος έχει συνοδευτικό ρόλο, σε μία καθαρή συνταγή pale ale που αφήνει τη σίκαλη να λάμψει. Ιδανικός υποψήφιος για τέτοιο ρόλο είναι ο αγαπημένος μας πικρικός λυκισκος, ο Chinook (βλ. Menace IPA & Pubriot IPA), που φέρνει μαζί του ένα δάσος ολάκερο από πεύκα και του οποίου ο γήινος (sic) χαρακτήρας δένει τέλεια με την πικάντικη αίσθηση ψωμίλας που αφήνει στο στόμα η σίκαλη. Για να γίνουν όλα αυτά τα ψαρωτικά όμως, ο Chinook δεν ήρθε σε επαφή με βραστό γλεύκος, όχι. Έπεσε πρώτα νωρίς, στο πρώτο γλεύκος που πήραμε μετά το mash και πριν αυτό αρχίσει να βράζει, ώστε να μας δώσει την επιθυμητή πικράδα, και μετά πάλι στο whirlpool, όταν ο βρασμός έχει πια σταματήσει και το ζεστό ακόμα γλεύκος ετοιμάζεται να παγώσει στο δρόμο για τη δεξαμενή μας. Έτσι πήραμε και κάμποσα αρωματικά του χαρακτηριστικά.

Σαν Satyr Brews πιστεύουμε βαθιά ότι στους δύο τρίτος φυσικά και χωρεί, οπότε η Drye Humpin’ είναι η τρίτη προσθήκη στο core line της Satyr Brews μαζί με τη Menace και την Nyx, και έρχεται να γεφυρώσει το κενό μεταξύ της κατάπικρης, στεγνής IPA και της στρογγυλεμένης, γλυκιάς Stout. Μπαίνοντας στο core line, η μπύρα θα διατίθεται κλασικά σε 20άρι keykeg, αλλά και σε φιάλη, της οποίας το εικαστικό διατηρεί την ταυτότητα της Satyr με τους RTMone & Quick Brown Fox να μεγαλουργούν για μια ακόμη φορά!

Μια μπύρα πολύπλοκη μέσα στην απλότητα της δε θα μπορούσε να μη συνοδεύεται και από το ανάλογο mixtape σε απόλυτα σατυρικά πρότυπα και έτσι, ο SRJ, μας δίνει 60’ από πετσοκομμενα breaks σε ένα half-step mix, που ξεδιπλώνει άλλες πτυχές σε κάθε ακρόαση… όπως κάνει και η Drye Humpin’ σε κάθε της γουλιά. (Ναι, κάθε μας μπύρα συνοδεύεται και από soundtrack, τα έχουμε ξαναπεί, έχουμε και SoundCloud και απ’ όλα.)

Η διάθεση ξεκινάει επίσημα την ερχόμενη εβδομάδα, όμως για τους πολύ πιστούς που διαβάσανε ως εδώ κάτω, ανακοινώνουμε τώρα πως η Drye Humpin’ θα κάνει την παρθενική της εμφάνιση αυτό το σαββατοκύριακο στο μεγαλύτερο mini festival της επικρατείας, το Battle of the Bottles, μια συμπαραγωγή των Big Mouth & Sorry Mom Liquor Store. Δεν έχετε παρά να τραβηχτείτε στο εξωτικό Χαλάνδρι και να μας ακουμπήσετε τα ωραία σας λεφτουδάκια σε ένα πανηγύρι μπύρας που ξεχειλίζει γαμηστερότητα και θα σας φλομώσει σε εκλεκτές κοκορετσόμπυρες από κάθε γωνιά της χώρας. Βασικά αν υπάρχει σε μπουκάλι, θα το βρείτε εκει, τόσο απλά. Παράλληλα από τις κάνουλες θα τρέχουν άφθονα Σατυρόζουμα, παλίες αγάπες αλλά και νέες, σε συνεχές rotation, με κορύφωση την Drye Humpin’.

Κάντε τα κουμάντα σας λοιπόν, και τα λέμε εκεί. Ή όχι. Πάντως η σίκαλη ήρθε για να μείνει, θα την κάνουμε mainstream και με δάκρυα στα μάτια θα μας λέτε κι ευχαριστώ. Μέχρι τότε, #never_cry_sober

Latest posts

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Your name

11 − five =

Message