The Return of the Son of the Menace Strikes Back - 23/10/2017

The Return of the Son of the Menace Strikes Back - 23/10/2017

Το πλήρωμα του χρόνου μας φέρνει, σχεδόν έναμιση χρόνο μετά την πρώτη της κυκλοφορία και ένα χρόνο από την τελευταία φορά που την δοκιμάσατε, στο πρώτο blog post μας για την Menace IPA. Τι να πούμε για την Menace που δεν έχει ειπωθεί ήδη; Η πιο balls out συνταγή μας. Μακράν η πιο fan favorite μπύρα μας. Η πρώτη ελληνική μπύρα που πιάνει διπλό κατοστάρι στο ratebeer. Η μόνη ελληνική μπύρα που αράζει αγέρωχη στο top 50 της κατηγορίας της στο ratebeer και ταλαντεύεται γύρω από την 25η θέση, no less. Η τρίτη σε βαθμολογία ελληνική μπυρα στο Untappd. Και ίσως με λίγο περισσότερη έπαρση από ό,τι συνήθως, τολμούμε να πούμε ότι ήταν και η μπύρα που βοήθησε να γυρίσει μια σελίδα στο χώρο της ελληνικής κραφτ σκηνής, ξεκινώντας το κύμα των πλέον γνωστών σε όλους μας gypsy brewers και ωθώντας τα μικροζυθοποιεία να πειραματιστούν με στυλ μπύρας που φοβόντουσαν να προσεγγίσουν μέχρι σήμερα. Εν ολίγοις ήταν, στα δικά μας μάτια τουλάχιστον, η μπύρα που απέδειξε ότι το κοινό υπάρχει και έχει όρεξη να δοκιμάσει νέα πράγματα, ασχέτως αν τελικά θα του αρέσουν ή όχι. Παρτίδες μικρές σε ποσότητα και σίγουρα πολύ πιο ακριβές από το μέσο όρο, που όμως στραγγιχτήκανε σε χρόνους ρεκόρ. Είμαστε τόσο σίγουροι για τη συνταγή μας, που την βγάλαμε στη φόρα και προκαλούμε τους homebrewers να την κάνουν καλύτερη -αν μπορούν.

Θέλουμε λίγο να εξηγήσουμε εδώ σε όλους εσάς γιατί άργησε τόσο η καινούρια παρτίδα. Χωρίς πολλά πολλά, οι λυκίσκοι φταίνε. Θυμάστε τον καλό μας φίλο τον Galaxy. Ε, αυτός είναι πλέον πιο δυσεύρετος και από καμήλα στ’ άχυρα. Μετά από πολύ κόπο καταφέραμε να βρούμε ένα νέο συνδυασμό λυκίσκων που κρατάει τον Mosaic από την προηγούμενη παρτίδα και αντικαθιστά τον Galaxy από τον οποίο η παγκόσμια αγορά αντιμετωπίζει σήμερα τεράστιες ελλείψεις. Εννοείται ότι το νέο μιξ διατηρεί τον έντονο αρωματικό χαρακτήρα και την εθιστική πικράδα που αγαπήσαμε!

Η κυκλοφορία της Menace αυτή τη φορά φέρνει μαζί και ένα κύμα αλλαγών που καταλήγει σε τσουνάμι δημιουργικότητας.

Οι φίλοι μας στη Μπύρα Χίου μας ώθησαν στο βράσιμο μεγαλύτερης παρτίδας, και φυσική απόρροια της κουβέντας ήταν να αποφασίσουμε από κοινού ότι ήρθε η στιγμή η Menace να γίνει μπύρα ροής. Εντάσσεται πλέον στον προγραμματισμό της παραγωγής του ζυθοποιείου και θα παράγεται αποκλειστικά στη Χίο. Με την απόφαση να την παράγουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα και πιο συχνά, ήταν προφανής και η επιλογή της εμφιάλωσης.

Πλέον θα έχετε τη δυνατότητα να τσιμπήσετε ένα σίξπακ από την κάβα της αρεσκείας σας και να απολαύσετε την αγαπημένη σας μαινάδα στην άνεση του καναπέ σας. Φυσικά το εικαστικό που θα στόλιζε τα μπουκάλια μας δεν ήταν μια απλή υπόθεση και για άλλη μια φορά ανέλαβε ο RTMone με το χαρακτηριστικό του ημιdoodling, ημιgrafiti στυλ να στήσει την ετικέτα εξ’ολοκλήρου στο χέρι, σαν να δούλευε πάνω σε ένα λευκό καμβά, χωρίς φωτοσοπιές και περίεργα κόλπα editing. Για να διατηρήσουμε τον χαρακτήρα του homebrewing και στις ετικέτες των μπουκαλιών, πάνω από τα εικαστικά του RTMone, ανέλαβε ο καλλιγράφος Quick Brown Fox να αποτυπώσει με το δικό του μοναδικό ύφος τις σημαντικές πληροφορίες που αφορούν κάθε μπύρα δημιουργώντας κάθε φορά την τυπογραφία που ταιριάζει στον χαρακτήρα της κάθε μπύρας μας.

Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με το ανήσυχο καλλιτεχνικό μας πνεύμα, μας οδήγησαν και στην απόφαση της αλλαγής του λογοτύπου μας. Ενω λοιπόν είχαμε αγαπήσει τα ξυλαράκια που σχημάτιζαν τη λέξη Satyr, με το πρώτο κιόλας να είναι στην ουσία ένας θύρσος (google it), θέλαμε κάτι που να ταιριάζει στο χαρακτήρα της Satyr, κάτι πιο αγριεμένο, πιο επιθετικό αλλά παράλληλα κάτι τελείως χαβαλετζίδικο και ο RTMone μας έδωσε αυτό ακριβώς που χρειαζόμασταν:

Κλείνοντας, συνεχίζουμε την παράδοση που ξεκινήσαμε τους προηγούμενους μήνες, και ειδικά τώρα που μπορείτε να πίνετε Menace IPA στο σπίτι, σας δίνουμε απλόχερα και δωρεάν ένα ακόμα mix/soundtrack για να εμπλουτίσει την εμπειρία της κατανάλωσης. Το μιξ αυτό έπρεπε να είναι θρασύ, αγριεμένο, ελαφρώς καγκούρικο (με την καλή έννοια) και τίγκα στο swag. Μετρημένοι στα δάχτυλα οι άνθρωποι που μπορούν να ανταποκριθούν σε ένα τέτοιο task, και απ’ αυτούς εμείς εμπιστευτήκαμε τον DJ winjer. Απλά ανοίξτε ένα μπουκάλι, πάρτε μια σνίφα πριν το σερβίρισμα, πατήστε play και απολαύστε. Εμείς θα κάνουμε το ίδιο ρουφώντας ένα ολόκληρο keg απόψε το βράδυ!

Latest posts

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Your name

4 − 3 =

Message